Energielabel

Het energielabel is een kenmerk die u betrouwbare informatie geeft over de energiezuinigheid van uw huis. Verkopers en verhuurders zijn verplicht om het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder. Met het energielabel weet u hoe energiezuinig uw woning is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Wat is het energielabel en hoe ziet het eruit?

Het energielabel is geen los papiertje, maar een rapport van een aantal pagina’s. In dat rapport staan de eigenschappen van de woning, de gegevens van de adviseur die het label heeft toegekend en standaardadviezen om uw woning energiezuiniger te maken.

Daarbij krijgt de woning een energielabel mee, ingedeeld in klassen en kleuren. De klassen lopen van A++ tot en met G, en de kleuren van donkergroen tot en met rood en geven aan hoe energiezuinig het huis is. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

Energielabel krijgen

Staat u op het punt om uw woning te verbouwen en energiezuiniger te maken? Dan kan het lonen om een EPA (energieprestatieadvies) uit te laten voeren. Lees meer over het EPA op de pagina, en laat u verder informeren en helpen door Gas Service Team en onze samenwerkingspartners.

Meer weten? Lees hier meer over energielabels.

Wij staan voor u klaar

Cookie melding

U ontvangt deze melding omdat wij continue opzoek zijn naar verbeteringen, derhalve meten wij uw gedrag op onze website.