Hotfill

Het opwarmen van water door uw CV ketel kost veel energie. Hoe kan dat proces energiezuiniger gemaakt worden? Door middel van een zogenaamde hotfill! De hotfill is een extern kastje dat zowel op de warm- als koudwaterkraan aangesloten wordt. Vanaf de hotfill loopt één slang naar de apparaten die het water nodig hebben. De hotfill mengt zelf het koude en warme water tot de gewenste temperatuur, zodat de toestellen zelf het water niet meer hoeven te verwarmen. Ideaal voor grootgebruikers in huis,  zoals de wasmachine en vaatwasser!

Heeft u daarnaast al een zonneboiler? Dan kunt u extra profiteren van een hotfill installatie!  Door de hotfill te combineren met de zonneboiler kunt u in de zomermaanden praktisch gratis wassen en afwassen, zolang de boiler nog op temperatuur is. Daarbij wordt de zonneboiler beter benut, wat voor een hoger rendement zorgt. En dat is weer gunstig voor de terugverdientijd, op die manier heeft u de zonneboiler zó terugverdiend.

Hotfill in combinatie met wasmachine

Veruit het grootste deel van het energieverbruik van een wasmachine is afkomstig van het verwarmingselement. Door een hotfill te installeren kunt u dit energieverbruik flink terugdringen. Dat kan wel 75 tot 80% schelen op het verbruik van uw wasmachine.

Hotfill in combinatie met vaatwasser

Ook vaatwassers kunnen eenvoudig aangesloten worden op de hotfill. Net als de wasmachine verbruikt de vaatwasser zo’n 80% van zijn benodigde energie tijdens het verwarmen van het water. Hier kan de hotfill dus eveneens voor een flinke besparing op de energierekening zorgen!

Besparen met een hotfill installatie via Gas Service Team

Gas Service Team is in Almelo en omstreken de aangewezen installateur voor elke hotfill toepassing. Met onze uitgebreide vakkennis en ervaring op het gebied van duurzame energieoplossingen kunnen we ook in uw woonsituatie de perfecte implementatie bepalen voor de hotfill. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en vraag vrijblijvend meer informatie of een offerte op maat aan.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Vul dan het contactformulier in. We nemen z.s.m. contact met u op.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar

Cookie melding

U ontvangt deze melding omdat wij continue opzoek zijn naar verbeteringen, derhalve meten wij uw gedrag op onze website.