Ventilatie

Goede ventilatie en luchtverversing in huis is belangrijk voor uw wooncomfort. Daarbij zal natuurlijke ventilatie niet altijd voldoende zijn. Hoe zorgt u dan voor genoeg schone lucht in huis? Wie een stap vooruit wil, kan er voor kiezen om te profiteren van mechanische ventilatie.

Mechanische ventilatie

Zorg voor schone, frisse lucht in huis door te kiezen voor mechanische ventilatie. Met een mechanisch afzuigsysteem wordt voortdurend lucht in huis afgezogen, en schone lucht aangevoerd via ventilatieroosters. Een degelijk systeem voor mechanische ventilatie behaalt betere resultaten dan natuurlijke ventilatiemogelijkheden. En dat is natuurlijk prettig voor de gezondheid van u en uw gezin!

Hoe dat werkt? Mechanische ventilatie gebruikt een afzuigsysteem om lucht vanuit het hele huis naar buiten af te voeren. Daarvoor gebruikt het systeem een speciale ventilatiemotor, die lucht via luchtkanalen en ventilatieroosters wegzuigt uit uw keuken, badkamer en toilet. In die ruimtes worden afzuigventielen in het plafond of in de muur geplaatst. U bedient de mechanische ventilatie met een regelknop, die met twee of drie standen regelt hoeveel lucht het mechanische ventilatiesysteem afvoert. Tijdens het koken en douchen gebruikt u een hogere stand, zodat ook dan naar wens voldoende schone lucht aangevoerd wordt.

Energiezuinige mechanische ventilatie via Gas Service Team

Bij het Gas Service Team kunt u daarbij ook nog eens besparen op de energierekening! Wilt u een mechanisch ventilatiesysteem laten installeren, of heeft u al een systeem en zou u graag energie besparen? Dan kunt u bij ons profiteren van een bespaarventilator, een Centrale Ventilatie Eenheid die ruim 83% minder energie verbruikt dan ‘gewone’ CVE’s.

Bespaar ruim 80% op uw elektriciteitsverbruik met onze topper: de CVE ECO-fan 2

Wij bieden dé energiezuinige ventilatieoplossing: de CVE ECO-fan 2. Dit is een gelijkstroomventilator die in het mechanische afzuigsysteem wordt geplaatst. De motor van deze gelijkstroomventilator kan veel efficiënter geregeld worden, waardoor deze kan werken met een lager toerental dan een gewone wisselstroommotor. Zo bespaart u met deze bespaarventilator maar liefst 83% op uw elektriciteitsverbruik ten opzichte van traditionele ventilatiesystemen.

Hoe ziet die besparing er precies uit voor u?

De implementatie van de Itho afzuigunit CVE ECO-fan 2 biedt een mooie besparing, die u niet alleen zult merken in de portemonnee. We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • Uw besparing is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarverbruik van een koelkast met vriesvak, en ligt zelfs nog hoger dan het gemiddelde jaarverbruik van een wasmachine!
  • De CVE ECO-fan 2 reduceert de uiteindelijke CO2-uitstoot met maar liefst ruim 271 kg per jaar.
  • De bespaarventilator verdient zich dankzij de besparing binnen korte tijd terug.
  • En het belangrijkste: u geniet het hele jaar door van schone, gezonde lucht in huis, zonder dat u warmte verliest.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning, of wilt u graag vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan ons contactformulier in; wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Vul dan het contactformulier in. We nemen z.s.m. contact met u op.

Vraag een offerte aan

Wij staan voor u klaar

Cookie melding

U ontvangt deze melding omdat wij continue opzoek zijn naar verbeteringen, derhalve meten wij uw gedrag op onze website.