Nieuwe Gasketelwet CO-VRIJ vanaf 1 april 2023

Op 1 april 2023 is de nieuwe Gasketelwet in werking getreden. Vanaf dat moment mogen alleen nog gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs werkzaamheden verrichten aan gebouwgebonden gasverbrandingstoestellen, zoals cv-ketels, gashaarden en gijsers. Zowel het bedrijf als de monteur moeten over een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) beschikken.

De Gasketelwet is in het leven geroepen omdat er in het verleden fatale ongelukken zijn gebeurd met koolmonoxide en cv-ketels. In feite kon iedereen die handig was een cv-ketel ophangen en aansluiten. Ook wij zijn installaties tegengekomen die verkeerd waren aangesloten of waar verkeerde materialen waren gebruikt.

ro_covrij_xl_rgb
6277

Gelukkig konden wij die installaties herstellen en was de installatie na ons bezoek weer veilig. Om ongelukken in de toekomst zoveel als mogelijk uit te sluiten is dit keurmerk, te herkennen aan het logo CO-VRIJ, in het leven geroepen. Wij zijn als bedrijf door Dekra CO-VRIJ gecertificeerd en mogen aan gasverbrandingstoestellen werken. Ook onze monteurs zijn gecertificeerd. Vanwege verplichte uitgebreidere controles zijn wij meer tijd kwijt aan een onderhoudsbeurt, wat met zich meebrengt dat de kosten voor onderhouds- en servicecontracten zijn gestegen.

Onze Dekra certificaatnummers van de BRL 6000 – 25 zijn:

• Gas Service Team BV      K2265177
• GST Oldenhave BV          K2265175

Wij staan voor u klaar

Cookie melding

U ontvangt deze melding omdat wij continue opzoek zijn naar verbeteringen, derhalve meten wij uw gedrag op onze website.